Engeland
Wereldbol Informatie Engeland
Wereldbol Kaart Engeland
Wereldbol Reisverslag Engeland
Wereldbol Fotoalbum Engeland
Wereldbol Links

Na in het voorjaar van 2008 naar JordaniŽ te zijn geweest en we van plan waren aan het eind van 2008 Kerst en Oud en Nieuw in Marokko van de zon te gaan genieten vonden we het wel lekker om weer eens wat langer met z'n tweeŽn op pad te gaan. Na een eerder bezoek van een week aan Schotland hadden we Engeland hoog op ons verlanglijstje staan. Daarom hebben we in de zomer van 2008 de auto gepakt en zijn op de bonnefooi naar Zuid Engeland vertrokken. Hierbij hadden we alleen de overtocht met de boot en de eerste overnachting vanuit Nederland geregeld. We weten natuurlijk wel dat je voor een mooie vakantie niet naar al die (exotische) landen hoeft te gaan die we de laatste jaren hebben bezocht maar dit was toch ook weer heerlijk. Zelf je doel, tempo, en ritme bepalen.

Ondanks de (geringe) bedenkingen die we voor de tijd van Engeland en de Engelsen hadden is dit ons voor meer dan 100% meegevallen. We kunnen niet anders zeggen als dat we een heerlijke vakantie hebben gehad en dat (Zuid) Engeland ons van alle kanten is mee gevallen. We hebben een super tijd gehad en hebben heel wat van Zuiden van Engeland gezien (dat kan ook bijna niet anders met 3485 kilometer auto-kilometers in 2Ĺ week). Zuid Engeland heeft ons van alles gebracht: prachtige landschappen, vriendelijke en hulpvaardige mensen, de meest uiteenlopende overnachtingsplekken, prachtige wandelingen, heerlijk eten en in tegenstelling tot alle berichten vooraf; prachtig zonnig weer met temperaturen tussen de 20 en 27į Celsius en geen drup regen!!!! Daarom zou me niet verbazen dat Engeland in de toekomst nog eens het doel van een vakantie wordt.

Wil je precies weten waar we zijn geweest kijk dan bij het reisverslag, wil je alleen de foto's zien dan is het fotoalbum de goede plek. Verder is er een kaartje met daarop ook (bijna) alle plaatsen waar we zijn geweest en een pagina met algemene informatie over Engeland.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer ik een nieuw reisverslag publiceer klik dan hier.