Marokko
Wereldbol Informatie Marokko
Wereldbol Kaart Marokko
Wereldbol Reisverslag Marokko
Wereldbol Fotoalbum Marokko
Wereldbol Links

We zagen het in 2008 niet zitten om met Kerst en Oud en Nieuw thuis te zijn. We hadden behoefte aan een wat warmer klimaat maar wilden toch niet zo lang en niet zo ver weg. Hiervoor hebben we Marokko uitgezocht en dat bleek een goede keuze te zijn. We zijn 11 dagen met een groepsreis van Djoser reizen naar Marokko geweest. Een heerlijke temperatuur, zo in december/januari, van rond de 20° Celsius en meestal een lekker zonnetje. Het enige nadeel was wel dat het snel afkoelde als de zon eenmaal onder was.

We hebben in deze 11 dagen niet heel Marokko gezien en hebben het hoofdzakelijk bij de vier koningssteden (Fèz, Meknès, Marrakech en Rabat) gehouden. Misschien gaan we nog wel eens terug voor de rest van het land. Marokko is een land met vriendelijke mensen en een prachtig kleurige omgeving. Het klinkt misschien gek maar wat ons altijd het meest bij zal blijven zijn de schitterende medina's, kashba's en souks waar we heerlijk hebben kunnen dwalen en genieten van de plaatselijke gebruiken en de mensen die naadloos in dit plaatje passen. We hebben ons prima vermaakt en vonden vooral Fès en Meknès erg leuk. Daarentegen vonden we Marrakech wel érg toeristisch.

Wil je precies weten wat we hebben gedaan kijk dan bij het reisverslag. Wil je alleen de foto's zien dan is het fotoalbum de goede plek. Verder is er een kaartje met daarop alle plaatsen waar we zijn geweest en een pagina met algemene informatie over Marokko.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer ik een nieuw reisverslag publiceer klik dan hier.